HTML

Háziállatok

Sziasztok! Már gyermekkorom óta imádom az állatokat. Azért hoztam létre ezt a blogot, hogy tapasztalataimat a háziállatok tartásában, nevelésében stb. szivesen megosztanám mindenkivel. Többféle állatom volt (kutyák, papagályok, hörcsög, tengerimalac) és van is, Kutyakiképző is vagyok, igy szivesen osztom meg a tapasztalatomat mindenkivel. Szeretnék tanácsot adni azoknak a leendő háziállat tartóknak, akik még nem tudták eldönteni milyen állatot vigyenek haza.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Babát várva mi legyen a háziállattal

2010.03.23. 17:20 háziállat@blog.hu

Ha egy családtagunk babát vár, mindenki el kezd tanakodni mi legyen kedvencével. A legtöbben ugy gondolkoznak keresnek más helyet, hiszen a leendő babát féltik a kedvencüktől. Most leirnék egy pár szerintem praktikus lehetőséget:

Első számu kedvenc a kutya. Ha eddig a kutyánk velünk volt a szobánban, mert kiskorában a végleges helyét egyik sarokban tartottuk jónak, akkor jóval a baba születése előtt célszerü egy másik helyre szoktatni pl. előszoba, ahol nem zavarhatja a pici gyermekünket és életvitelét. Nem elég ki szoktatni kutyánkat a szobából, de meg kell szoktatnunk, hogy mostantól a szobába nem léphet be. Ezt oly egyszerüen érhetjük el, hogy a fekhelyét (mint a szobatisztaságra való szoktatásnál) mindig egy kicsit arrább tesszük. Igen de a kutya van annyira okos, hogy megfogja a fekhelyét és visszaviszi a már megszoktatott helyére. Ezért a szoktatásnál mindig meg kell dicsérni( jó kutya, ez a te helyed, később már mondhatjuk helyedre, és tudni fogja hol a helye) meg kell simogatni a fejét és a marjánál is finoman meg lehet ütögetni a dicséretekor. A másik helyiségbe való kiszoktatásra is szánjunk időt, mert nem megy egyik pillanatról a másikra.
 
2.számu kedvenc: cica: A cicával már nehezebb a szoktatás, mivel egy magányos vadász, és öntörvényű. Nála a szoktatásnál mindig zárt ajtóknak kell lenni, és vigyázni nehogy az ajtónyitásnál besurranjon a cicus a baba szobába. Erre (ha van lehetőség)  a babaszobától nagyon távoli helyiséget jelöljünk ki a cicánk részére.

3. számu kedvenc: rágcsálók  Velük már könnyebb a dolgunk, mivel ketrecben, terráriumban élnek, igy őket át tudjuk vinni egy másik helyiségbe, ahol élhetik minden napjaikat.
 
4. számu kedvenc: madarak. A madarak ürüléke ami nagyon fertőz, és a tollikban mászkáló atkák, ha nincsenek megfelelően lekezelve. Ezeket az állatokat célszerü a megfelelő porral beporozni, hogy ne legyenek atkái. A kalitkát szintán át tudjuk vinni másik helyiségbe, de fokozotabban kell tisztitani, fertőtleniteni a ketrecét, ha a baba megérkezett.
 
5. számu kedvec: halak, teknősök, hüllők: Mig a halak, teknősők terráriumát még máshová tudjuk tenni,. de a hüllők férőhelyével már nehezebb. Ezek a terráriumok nagyok, szekrényben lehetnek, vagy egyéb helyen. Őket nem lehet elmozditani, igy jó lenne egy másik szobát választani a babának.
 
Mindenki láthatja megoldható a kedvenc állatának az elhelyezése egy baba jövetelekor. Gondoljuk csak bele ha a baba már nagyobb lesz milyen kellemes sétát tehetünk a babával és kedvencünkkel. Nem árt megfontolni e gondolatokat
 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: valóság baba ajánlat menhely

A bejegyzés trackback címe:

https://haziallatacsaladban.blog.hu/api/trackback/id/tr321862905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása