HTML

Háziállatok

Sziasztok! Már gyermekkorom óta imádom az állatokat. Azért hoztam létre ezt a blogot, hogy tapasztalataimat a háziállatok tartásában, nevelésében stb. szivesen megosztanám mindenkivel. Többféle állatom volt (kutyák, papagályok, hörcsög, tengerimalac) és van is, Kutyakiképző is vagyok, igy szivesen osztom meg a tapasztalatomat mindenkivel. Szeretnék tanácsot adni azoknak a leendő háziállat tartóknak, akik még nem tudták eldönteni milyen állatot vigyenek haza.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Tisztaságra nevelés

2010.03.17. 09:01 háziállat@blog.hu

A leeendő kutyánk már születése pillanatában a mama kutya segitségével (nyalogatásával) segiti elő hogy meginduljon a kölyöknek a bélmozgása. A későbbiekben a mamakutya gazdája segit abban, hogy már pici koruktól a kölyköket szoktassa szobatisztaságra. Az elkerített "szülőszobában" az egyik sarokban ujságpapirokat vastagon leteritenek, hogy a kicsik ha véletlenül sikerül az egyiknek a papirra pisilni, akkor a többi kicsi megérzi a szagot és oda fog lassan szokni. Igy csak a papirokat kell mindig kicserélni, az uj papirra már autómatikusan fogják a kicsik a dolgukat elvégezni.

Ha hazavisszük az alomból a kiskuityát, hasonló módon kell eljárni. Ki kell jelölni egy helyett ahol a kutya nyugodtan elvégezheti a dolgát. Ezt ugy tudjuk megtenni, ha először végzi oda ujságpapirt teszünk, ami velszivja a folyadékot és ezt a papirt tesszük arra a helyre ahol szeretnénk hogy állandóan oda szokjon a kiskutya. Először még egy párszor meg kell neki mutatni hol végezheti el a dolgát, a későbbiekben már nem leszgond. Ha már kb 2-3 hónapos, és minden oltását megkapta és utcára mehet, ugy szoktathatjuk legkönnyebben szobatisztaságra, hogy ezt a bizonyos papirt kiteszsük először csak az ajtó elé. Evés előtt és evés után is célszerü kivinni az ajtó elé a kiskutyát, és el fogja végezni a dolgát. Mindig meg kell dicsérni és megsimogatni a fejét minden sikeres müvelet után. Ez hamar rögzül a fejében és már jelezni fog ha dolga lenne. A későbbiekben ezt a papirt az utcára is le kell vinni először rá, a későbbiekben a megadott helyen fogja elvégezni a dolgát (a kanálist javaslom. Ha nagydologról lenne szó akkor vagy ujságpapirral, vagy zacskóval szedjük fel és az erre kijelölt helyen dobjuk be ( gondolom senki sem szereti ha a környezete kutyaürülékkel van tele)

Szólj hozzá!

Címkék: kölyök baby nevelés tisztálkodás tisztaság tisztaságra ujságpapir

A bejegyzés trackback címe:

https://haziallatacsaladban.blog.hu/api/trackback/id/tr421846266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása